duurzaam

For the love for the planet

Svenlars staat ‘for the love for interior’Vanuit de passie voor interieur is Svenlars in januari 2020 ontstaan. Echter staat niet alleen de liefde voor interieur centraal, maar ook de liefde voor mens en milieu. Scandinavisch interieur met een duurzaam randje.  

Hedendaags hoor je steeds meer over het milieu, gezondheid en klimaatverandering. Hierom is op een duurzame manier wonen een levensstijl waar iedereen de komende jaren naar toe zal werken. Met je interieur kan je namelijk gemakkelijk milieubewust te werk gaan. Waarschijnlijk heb je onbewust zelfs al heel wat duurzame producten in huis, zoals linnen kussens, een rotan kast, ledverlichting of een palletbank op het terras.  

For the love for sustainability   

Op onze website vind je veel items die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Zo bieden wij een groot aanbod van PET vloerkleden, loungesets van gerecycled hout en duurzame verlichting.  

PET-vloerkleden 

PET-vloerkleden zijn gemaakt van plastic flessen die onder meer uit de zee zijn gevist. Wat is er mooier dan een designstuk te hebben waarbij er is nagedacht over het milieu? Dankzij een PET vloerkleed is de zee schoner, heeft plastic een tweede leven gekregen én heb jij plezier van onze items! Voor ons is dit drie vliegen in één klap.  

Verder zijn de PET-flessen wasbaar met water en zeep en kan het kleed aan beide kanten gebruikt worden. Door het gebruik van plastic kan het vloerkleed ook buiten gebruikt worden en is het kleed Uv-bestendig waardoor het niet verkleurt. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar een PET-vloerkleed voelt daarbij ook nog eens heerlijk zacht aan! 

FSC-gecertificeerd hout  

Veel van onze tuinmeubelen zijn gemaakt van gerecycled teakhout. Teakhout is een bijzonder duurzame houtsoort die van zich zelf al een aantal bijzondere eigenschappen bevat. Van zichzelf bevat het hout namelijk al veel olie, wat het hout duurzaam houdt.  

Verder vind je bij ons ook FSC-gecertificeerd hout. Dit is hout dat komt uit bossen die op een verantwoordelijke wijze beheerd worden. Zo gaan we samen naar een duurzaam bosbeheer, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.  

Duurzame verlichting 

In ons aanbod van verlichting vind je Ledlampen en verlichting op zonne-energie. LED lampen gebruiken veel minder energie dan gloeilampen, halogeen lampen en zelfs minder dan spaarlampen en TL-levering. Hierom wordt LED verlichting ook wel het groene licht genoemd, het is namelijk duurzaam en milieuvriendelijk.  

Daarnaast bevat LED verlichting geen giftige stoffen zoals kwik. Dit is een stof die wel wordt gebruikt bij andere lichtbronnen en die bovendien heel schadelijk is voor het milieu. Daarnaast gaan LED lampen ook nog eens veel langer mee en wordt er dus ook minder afval geproduceerd.  

Naast LED verlichting bieden wij ook lampen aan op zonne-energie. Deze lampen zijn een mooie en milieuvriendelijke manier om de tuin te verrijken met mooie lichtaccenten. Daarnaast hebben deze lampen geen elektriciteitskosten, een lange levensduur en gaan ze ook nog eens automatisch aan zodra het donker wordt. Superhandig!

For the love for recycling  

Online winkelen is ontzettend populair. Het bespaart tijd en het is gemakkelijk. Het wordt bij je thuis bezorgd en mocht het niet naar wens zijn kan je het in de meeste gevallen eenvoudig retourneren. Ook bij ons is de retour gemakkelijk en voor de klant kosteloos.  

Om ons retourpercentage zo laag mogelijk te houden, voorzien we de klant van duidelijke productinformatie en -foto’s, zodat zij precies weten wat ze kunnen verwachten en ons aantal retourzendingen relatief laag blijft.  

Kleurstaaltje  

Daarnaast is het bij ons mogelijk om bij diverse stoelen eerst een kleurstaaltje te bestellen, voordat je de gehele stoel koopt. Hierdoor kan er geen ontevredenheid ontstaan in de kleur van de stoel en hoeft er om deze reden geen grote hoeveelheid van het product teruggestuurd te worden.  

Selectief in aanbod van merken en producten 

Om ook ons retourpercentage zo laag mogelijk te maken, zijn wij selectief in ons aanbod van merken en producten. We vinden het namelijk belangrijk dat producten ‘groen’ geproduceerd zijn en hechten veel waarde aan een hoge kwaliteit en een lange levensduur van onze items. Deze eisen stellen we dan ook aan de partner wij mee samen werken. Samen staan we sterk! 

Verpakking hergebruiken 

Bij ons vind je geen retourlabel in de doos. Mocht het nodig zijn, kan je de retour eenvoudig online aanmelden. U ontvangt dan Paperless een retourlabel. Naast dat wij gebruik maken van recyclede dozen, worden sommige dozen netjes hergebruikt! 

Uiteraard komen er altijd producten retour. Bij veel ondernemingen gaan retouren direct naar de afvalstapel, wanneer deze niet meer opnieuw te verkopen zijn. Dit willen wij als Svenlars voorkomen. Hierom blazen wij een tweede leven in onze geretourneerde artikelen. Eens in de zoveel tijd verkopen wij deze items en de opbrengst hiervan doneren wij aan een goed doel die zich inzet voor het milieu.  

Duurzaamheid is belangrijk voor Svenlars en de partners waar Svenlars mee samen werkt. Wij streven er voortdurend naar om ons gebruik van recyclede en duurzame materialen te vergroten en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.  

For the love for interior – for the love for the planet