grote woonkamer

5 Tips om een grote woonkamer knus in te richten

We staan vaak stil bij het inrichten van een woonkamer of specifiek een kleine woonkamer. Een kleine woonkamer is voor velen een uitdaging. Grote woningen en woonkamers worden eigenlijk altijd gezien als vorm van luxe. Veel mensen vinden groot wonen fijn, maar toch kan het inrichten van een grote woonkamer een uitdaging zijn. Want hoe maak je deze gezellig en knus? 

Een grote woonkamer zorgt voor veel mogelijkheden. Toch kun je niet zomaar je meubels ergens neer zetten. Denk eerst na over welke functies je wilt toepassen in jouw woonkamer en ga na waar welke functie het beste vervuld kan worden. Hier vind je alle tips, tricks en ideeën die je nodig hebt voor het inrichten van een grote woonkamer!

1. Creëer verschillende zones

Door verschillende zones te creëren, verdeel je de ruimte in verschillende gebieden. Hierdoor wordt de ruimte gezelliger en spannender. In principe maak je meerdere ruimtes in één. Denk bijvoorbeeld aan een zithoek, eethoek, werkplek en een kinderhoek.

Denk ook na over waar welke zone komt en ga bewust aan de slag met het indelen van je grote woonkamer. Uiteraard hoeft een zithoek niet per sé uitzicht naar buiten te hebben, maar een werkplek of eetgedeelte misschien wel. Het maken van een goede indeling kan lastig zijn, daarom is het belangrijk hier van te voren goed over na te denken.

2. Scherm de zones af

Met behulp van bijvoorbeeld een hoekbank of vloerkleed kun je optisch een eilandje creëren. Ook kan je werken met een grote boekenkast of kamerschermen om de ruimtes te verdelen.

3. Zorg voor een strak geheel

Maak gebruik van dezelfde kleuren, materialen en stijl om in de overkoepelende ruimte voor overeenkomsten te zorgen binnen de verschillende ruimtes. Hiermee creëer je harmonie. Uiteraard kan je twee stijlen ook prima combineren, belangrijk is dan om enkele materialen overal te laten terugkomen en te kiezen voor 3 of 4 kleurtinten.

4. Zet het niet vol

Zorg voor lege delen in de woonkamer en voor ruimte. Dit geeft je woonkamer lucht en werkt een stuk mooier, dan te veel meubels of spullen neer te zetten. Zet bijvoorbeeld je meubels niet tegen de muur, je hebt de ruimte dus hier mag je ook gebruik van maken! Dit zorgt voor een open en overzichtelijk geheel.

5. Sfeer creëren

Ook een grote woonkamer heeft sfeerelementen nodig. Kies bijvoorbeeld voor grote planten, grote vloerkleden of een decoratief item. Bijzondere items kun je echt een mooi plaatsje geven en hieromheen de ruimte vrijlaten. Bovendien geeft dit ook persoonlijkheid en karakter aan de ruimte. Grote vloerkleden geven extra sfeer en warmte aan de ruimte, maar zorgt bovendien ook voor een betere akoestiek.

Ben jij er uit welke stijl, kleuren, materialen en functies jij voor je woonkamer wilt? Dan kan je gaan kiezen voor passende meubels en accessoires. Van meubels tot woonaccessoires, je vindt het bij Svenlars.