Balkon inspiratie | 5 tips voor het inrichten van een klein balkon

Ben jij op zoek naar balkon inspiratie? Dan zit je hier goed! Alle balkonbezitters weten dat de ruimte op een balkon beperkt is. Wij geven jouw handige tips voor het inrichten van jouw balkon. Zo creëer jij gemakkelijk een functionele en sfeervolle buitenruimte.

Tip 1: Slimme ruimtebespaarders

Een balkon is misschien niet het meest ruim, maar met een handige balkon inrichting heb jij alle ruimte die je nodig hebt. Zet bijvoorbeeld een bistrosetje neer om heerlijk te ontspannen of plaats een tuinbankje om samen op te genieten. Zet hier inklapbare stoeltjes bij wanneer je net wat meer zitplekken nodig heb en geniet op jouw balkon.

Nog een ruimtebespaarder die ideaal is op elk balkon, is de inklapbare balkontafel. Deze kan op elke balkonreling worden bevestigd en kan gemakkelijk worden ingeklapt om ruimte te besparen. Super handig!

Tip 2: Gebruik kussens om het balkon gezellig te maken

Door diverse kleden en kussens op een bank of stoel neer te leggen, creëer je al snel een ontspannen hoek waar je rustig een boek of tijdschrift kan lezen. Zithoeken met kussens zijn ook helemaal van nu! Supercomfortabel en ziet er ook nog eens sfeervol uit. Kies een geschikte hoek en laat de muur als rugleuning fungeren.

Daarnaast zijn palletbanken ook een grote trend dit jaar. Kleed deze bijvoorbeeld aan met speciale palletbank- of loungekussens en voeg hier bijpassende sierkussens aan toe in verschillende kleuren of prints.

Tip 3: Gebruik vlonders of kleden op de grond

Houten vlonders geven jouw balkon meteen meer karakter, straalt gezelligheid uit en geeft een natuurlijke uitstraling. Vaak is een standaard balkonvloer van beton en geeft dit een grijze uitstraling. Vlondertegels zijn de ideale manier om dit aan te passen.

Maak binnen en buiten één door de woonstijl en de kleuren van je woonkamer door te laten lopen naar buiten. Misschien heb je een mooie houten vloer binnen. Trek deze vloerstijl door op je balkon en leg houten vlondertegels of vlonderplanken buiten.

Tip 4: Durf kleur te gebruiken op je balkon

Voor het inrichten van jouw balkon is het belangrijk om kleur te gebruiken. Leg een gezellig vloerkleed neer en kleed jouw balkon aan om het balkon gezellig te maken. Vloerkleden komen in verschillende vormen, kleuren en prints en zijn een decoratieve aanvulling op je buitenruimte.

Naast buiten vloerkleden om jouw balkon in te richten, bestaan er ook speciale balkon parasols. Kies een kleurtje dat op jouw balkon past en jij bent helemaal klaar voor de zomer.

Tip 5: Creëer sfeer met verlichting

Ook in de avonduren is het heerlijk om nog buiten te kunnen zitten. Maak het gezellig op jouw balkon met verschillende verlichtingen en met een plaid om je heen kun je nog even wat langer genieten van het buitenleven. Dit mooie buitenlampje geeft een warm sfeer licht af en staat perfect als finishing touch op het balkon.

Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw balkon ‘summer proof’ in te richten, zodat jij straks met lekker weer buiten kan zitten op een prachtig balkon. Ben jij op zoek naar nog meer balkon inspiratie? Bekijk dan onze socials!

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd