balkon meubels

Balkon inspiratie | 5 tips voor het inrichten van een klein balkon

Ben jij op zoek naar balkon inspiratie? Dan zit je hier goed! Alle balkonbezitters weten dat de ruimte op een balkon beperkt is. Echter hoe groot of klein, het is altijd mogelijk om jouw balkon zo in te richten dat jij heerlijk van het zonnetje kunt genieten. Wij geven jouw handige tips voor het inrichten van jouw balkon. Zo creëer je gemakkelijk een functionele en sfeervolle buitenruimte.

Tip 1: Slimme Ruimtebespaarders

Een balkon is misschien niet het meest ruim, maar met een handige balkon inrichting heb jij alle ruimte die je nodig hebt. Zet bijvoorbeeld een bistroset neer om heerlijk te ontspannen of plaats een balkon bankje om samen te genieten van het zonnetje. Ook zet je hier gemakkelijk inklapbare stoeltjes bij wanneer je net wat meer zitplekken nodig hebt. Een balkon stoel is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt.

Nog een ideale ruimtebespaarder voor op het balkon, de inklapbare balkontafel. Dit kan op elke balkonreling worden gevestigd en kan gemakkelijk weer ingeklapt worden om ruimte te besparen. Super handig!

Tip 2: Gebruik kussens om het balkon gezellig te maken

Voeg diverse kleedjes en kussens toe op jouw balkon loungeset en creëer gemakkelijk een ontspannen hoek waar je rustig een boek of tijdschrift kan lezen. Een zithoek met kussens stralen extra luxe uit en zijn ook nog eens supercomfortabel.

Daarnaast kan je ook kiezen als balkon loungeset voor een palletbank. Kleed deze bijvoorbeeld aan met speciale palletbank – of loungekussens en voeg bijpassende sierkussens toe in verschillende kleuren of prints.

Tip 3: Gebruik vlonders of kleden op de grond

Houten vlonders geven jouw balkon meteen meer karakter, straalt gezelligheid uit en geeft een natuurlijke uitstraling. Vaak is een standaard balkonvloer van beton en geeft dit een grijze uitstraling. Vlondertegels zijn de ideale manier om dit aan te passen.

Maak binnen en buiten één door de woonstijl en de kleuren van je woonkamer door te laten lopen naar buiten. Misschien heb je een mooie houten vloer binnen. Trek deze vloerstijl door op je balkon en leg houten vlondertegels of vlonderplanken buiten.

Tip 4: Durf kleur te gebruiken op je balkon

Voor het inrichten van jouw balkon is het belangrijk om kleur te gebruiken. Leg een gezellig vloerkleed neer en kleed jouw balkon aan om het extra gezellig te maken. Vloerkleden komen in verschillende vormen, kleuren en prints en zijn een decoratieve aanvulling op je buitenruimte.

Naast buiten vloerkleden om jouw balkon in te richten, bestaan er ook speciale balkon parasols. Kies een kleurtje dat op jouw balkon past en jij bent helemaal klaar voor de zomer. In de zon of in de schaduw, op het balkon op de tuinset is het optimaal genieten.

Tip 5: Creëer sfeer met verlichting

Ook in de avonduren is het heerlijk om nog buiten te kunnen zitten. Maak het gezellig met verschillende verlichtingen en met een plaid om je heen kun je nog even wat langer genieten van het buitenleven. Dit mooie buitenlampje geeft een warm sfeer licht af en staat perfect als finishing touch op het balkon.

Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw balkon ‘summer proof’ in te richten, zodat jij straks met lekker weer buiten kan zitten op een prachtig balkon. Ben jij op zoek naar nog meer balkon inspiratie? Bekijk dan eens onze Pinterest Pagina voor meer inspiratie over het inrichten van jouw balkon.

De balkon collectie

Bekijk alles
Korting 20%
Svenlars 3-delige Bistroset inklapbaar met kussens massief acaciahout - svenlarsSvenlars 3-delige Bistroset inklapbaar met kussens massief acaciahout - svenlars