moderne en warm woonkamer

Een moderne en warme woonkamer, zo doe je dat!

Een strak en moderne woonkamer warm en gezellig maken. Zeker met het slechte weer van nu hebben wij behoefte aan warmte en gezelligheid binnen en willen wij ons interieur warm en gezellig maken.

Bij een strak en modern interieur wordt vaak gekozen voor wit, zwart en grijs waardoor het soms een beetje kil aan kan voeren. Toch is het perfect mogelijk om je strak, moderne woonkamer een warme uitstraling te geven. Kleuraccenten, sfeerverlichting, bepaalde stoffen en materialen en planten kunnen hier écht wonderen doen!

Kleuraccenten

Woonaccessoires in een opvallende kleur kunnen bijvoorbeeld al het verschil maken. Door te kiezen voor woonaccessoires in dezelfde kleur behoud je het strakke interieur, maar creëer je ook extra gezelligheid door de kleuraccenten in huis. Ook kan je de ruimte warmer maken door het kiezen voor een accentmuur in een iets donkerdere kleur en daarnaast kan een vleugje goud ook heel veel warmte brengen in jouw interieur. Ga bijvoorbeeld voor subtiele goudaccenten of ga voor een echte eyecatcher.

Sfeerverlichting

Een warme inrichting van de woonkamer creëer je onmiddellijk met de juiste verlichting. Met verlichting creëer je extra sfeer wat een warme en gezellige uitstraling geeft aan jouw interieur. Sfeerverlichting heeft vooral het doel om gezelligheid en warmte te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een tafel- of een vloerlamp die zorgt voor een warm licht.

’s Avonds kan je ook kaarsen aansteken, wat meteen zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast is de heerlijke geur natuurlijk ook mooi meegenomen. Plaats je kaarsen in mooie kandelaars of kaarsenhouders voor net dat extra’s in huis.

Stoffen & materialen

Kies voor zachte stoffen in kussens, dekentjes en kleden. Hierdoor ontstaat er balans tussen het strakke moderne interieur en de warmte en gezelligheid die jij graag in huis wilt hebben. Een moderne woonkamer met strakke lijnen kun je ook heel gezellig maken door bijvoorbeeld te kiezen voor een open haard of een houtkachel.

Natuurlijke materialen stralen van zichzelf al heel veel warmte uit en daarom past dit perfect een ingerichte warme moderne woonkamer. Materialen zoals hout, bamboe of riet, geven dat extra warme sfeertje in de woonkamer. Ook planten zorgen uiterlijk voor een huiselijke sfeer en maken het interieur tot een prachtig geheel. Toch de strakke inrichting graag behouden? Kies dan voor geometrische vazen!

Maak jouw woonkamer extra warm en gezellig met behoud van het strakke en moderne interieur in een handomdraai. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze Pinterest collectie voor een modern én warm interieur!