verlichting

De verlichting trends van dit moment

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een nieuwe lamp? Of vind je het simpelweg leuk om te zien wat er momenteel speelt in de interieurwereld? Verlichting is praktisch, comfort en stijlvol en daarom onmisbaar in jouw interieur. Hier lees je alles over de verlichting trends van dit moment.

Webbing – Gegarandeerd sfeer in huis

De eerste trend die we veel voorbij zien komen is Webbing. Webbing is een retro materiaal en behoort tot één van de belangrijkste trends van dit moment. Want zelfs wanneer de lamp uit is, brengt deze nog sfeer in huis. Bekijk bijvoorbeeld eens deze lamp van Zuiver: Sien vloerlamp. Het is een unieke en warme lamp en het retro materiaal webbing is momenteel helemaal hot!

Bamboe & Rotan – Warm & exotisch

Een andere verlichtingstrend die nog steeds veelvuldig wordt toegepast is het rotan en bamboe design. Deze lampen hebben een warme en exotische uitstraling. Ze zijn praktisch, want door de open structuur schijnt het licht er eenvoudig doorheen en geeft het een fijne sfeer. Lampen van bamboe en/of rotan passen vrijwel in elk interieur, van industrieel tot landelijk en van Scandinavisch tot botanisch.

Ook hout geeft net zo’n warme uitstraling als bamboe en rotan. Met deze lampen ga je terug naar de basis en breng je direct sfeer in huis. Natuurlijke materialen en organische vormen passen helemaal thuis in de verlichting trends van dit moment.

Decoratieve lichtbronnen – Eyecatchers

De verlichting die jouw interieur een enorme boost geven en zeker niet mogen ontbreken zijn decoratieve lichtbronnen. Verlichting komt in vele soorten en maten. Ze bepalen in grote mate de sfeer en uitstraling van de lamp. Van vintage tot modern of klassiek, een decoratieve lichtbron geeft jouw huis een boost.

Ook gekleurd glas komt weer helemaal terug en is direct een prachtige eyecatcher in huis. Door getint glas brengt het een extra sfeervol licht met zich mee.

Golden look – Luxe & Chique

Goud komt steeds meer terug in het interieur, zo ook in verlichting. Goud straalt luxe uit en laat je sprankelen. Tevens is goud een ontspannen kleur, welke je veilig laat voelen en welke staat voor innerlijke wijsheid. 

Mix & Matchen is momenteel helemaal in. De ontwerpen van alle verlichting trends zijn elegant stijlvol en minimalistisch. Een mix van klassiek en modern, maar passen in principe in elke woonstijl. Wat is jouw favoriete verlichtingstrend?  

Klik hier om naar alle verlichting te gaan.