woontrend najaar

Dit zijn ze! De woontrends van het najaar van 2021 

De herfst is traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe woonseizoen. Het najaar zorgt voor extra behoefte aan gezelligheid en warmte in huis. Tinten en materialen die ons aan de natuur doen denken zijn dit jaar de woontrends van dit seizoen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor gereycled materiaal of meubels welke tijdloos zijn en daardoor langer meegaan.

Meer groen in huis

Een belangrijke woontrend van dit najaar is meer groen in huis. Dit zien we de afgelopen al in steeds meer interieurs, maar vooral dit najaar is het een echte woontrend aan het worden. We hebben het dan natuurlijk niet alleen over meer bloemen en planten, maar ook de kleur groen zelf speelt een grote rol. Groene accessoires, groene muren of groene meubels: het is de kleur voor het najaar.

Natuurlijke Materialen

Deze woontrend is de afgelopen tijd al helemaal in trek en het is zeker een blijvertje. Met natuurlijke materialen, zoals hout, jute en bamboe, komt de natuur écht centraal te staan. Het zorgt voor extra sfeer en verfijning in huis en past ook nog eens in elk interieur. Ze zijn goed te combineren, niet alleen met elkaar, maar ook met andere stoffen. Het is dus zeker een goed idee om natuurlijke materialen wat vaker te laten terugkomen in jouw interieur.

Aardetinten

Zoals je wellicht al hebt gelezen in onze vorige blog, kunnen aardetinten niet ontbreken in dit lijstje met woontrends. Ook aardetinten geven een warme en gezellige sfeer in huis, maar kunnen ook zeker stoer zijn. De kleuren brengen balans in je interieur en zijn de perfecte basis. Zo komen andere kleuren en statement items nog beter tot hun recht.

Ronde vormen

Ronde vormen in het interieur zijn een must. Spiegels, lampen, vloerkleden, vazen en ornamenten. Ze zorgen voor zachtheid en balans en doorbreken strakke lijnen in huis. De populariteit van ronde vormen heeft opnieuw te maken met de behoefte aan de natuur. Ronde vormen brengen namelijk een rustige, ontspannen sfeer met zich mee.

Welke woontrend is jouw favoriet? Laat je verder inspireren door onze herfst/wintercollectie van 2021! 

Klik hier!