SCAndinavisch

Een Scandinavisch interieur: rust, eenvoud en functionaliteit 

Een Scandinavisch interieur is een oase van rust. Licht, minimalistisch en ruimtelijk. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Het is de perfecte woonstijl om het huis groter te laten lijken. Less is absoluut more. Bij een Scandinavisch interieur draait het om de kunst van het weglaten.

Tegenwoordig is het ook een trend om verschillende interieurstijlen in één interieur te laten terugkomen. Zo zie je regelmatig een Bohemian of Vintage touch in een Scandinavisch interieur. Dit zorgt direct voor veel sfeer! Wij geven jouw inspiratie voor het nieuwe Scandinavisch wonen.

Pastel kleuren & neutrale tinten

In een Scandinavisch interieur worden vaak lichte kleuren toegepast waarbij de kleur wit meestal de boventoon voert. Deze witte kleur wordt aangevuld met natuurlijke aardetinten, grijs en zwart. Felle kleuren, die als contrast dienen, worden ook gebruikt maar doorgaans wordt er gekozen voor pasteltinten.

Lichte ruimte

Om je ruimte licht te houder is het belangrijk om je muren en ramen niet te donker te maken. Door bijvoorbeeld voor grote ramen te gaan krijg je al meer licht in je interieur en lijkt je woonkamer direct groter.

Zeker bij een kleine woonkamer is een Scandinavische woonstijl perfect. Meer inspiratie voor het inrichten van een kleine woonkamer? Bekijk het hier.

Beschik jij niet over zoveel ramen? Plaats spiegels in het interieur die het licht vangen en reflecteren. Hierdoor kan je de ruimte alsnog verlichten met natuurlijk licht. Voor nog meer licht, mogen lampen natuurlijk niet ontbreken. Deze lamp van House Doctor is perfect voor een Scandinavisch interieur!

Houten vloer voor een Scandinavisch interieur

Hout is onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Hoe meer hout, hoe beter! Hout kun je toevoegen aan je interieur door voor een mooie houten vloer te gaan. Zeker een visgraat vloer is in een Scandinavisch interieur super populair. Het mooie aan deze vloer is dat hij over veel kleurverschillen beschikt, waardoor je tussen de rustige kleuren door speelsheid creëert.

Natuur in een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur staat bekend om de natuurlijke elementen. Omdat een Scandinavisch interieur al vrij rustig is, zijn groene planten een leuke toevoeging. Hiermee creëer je veel sfeer in huis.

Beschik je over een grote woonkamer en heb je veel ruimte in huis? Dan zijn grote planten super gaaf. Maak de planten helemaal af met mooie bloempotten en vazen voor een prachtige stijl in huis.

Vintage touch in een Scandinavisch interieur

Meubels met een vintage look zijn goed te combineren met Scandinavisch interieur. Kies bijvoorbeeld voor een strakke neutrale basis, maar kies voor vintage eetkamerstoelen of kasten in de woonkamer. Het is een heerlijke combi!

Bohemian stijl in het nieuwe Scandinavisch wonen

Een Scandinavisch interieur is rustig, eenvoudig en functioneel, maar oogt voor veel mensen te leeg. Creëer daarom extra sfeer met gave Bohemian items. Een Bohemian stijl laat zich kenmerken door een mix van kleuren en patronen. Scandinavisch en Bohemian woonstijl vult elkaar perfect aan en wordt veel gebruikt bij de interieurtrends van dit moment.

Op zoek naar meer items voor jouw woonstijl? Bekijk het op onze website!