industrieel interieur

Industrieel interieur: Stoer, robuust & rauw

Een industrieel interieur is al jaren bekend. En ook anno 2021 is industrieel wonen nog een van de meest populaire trends in ons land. Een industrieel interieur is stoer, robuust en rauw. Robuuste items en onafgewerkte materialen passen hier perfect bij.

Een industrieel interieur is vooral herkenbaar aan de combinaties van kleuren, zoals zwart gecombineerd met grijs en wit. Maar ook stoere metalen materialen en weinig woonaccessoires zijn typerend voor de industriële woonstijl. Zorg voor een goede basis met een strakke vloer en meubels met metalen frames. Zo krijgt jouw huis direct een industriële boost!

Industriële materialen

Door de echtheid van materialen te laten zien, door alles robuust en ruw te laten en door het verder aan te vullen met vintage meubels krijg je de ultieme industriële sfeer in het interieur. Vooral robuuste vormen vallen op in combinatie met materialen als metaal, beton en hout.

De inspiratiebron voor deze stijl zijn industriële complexen, met name uit de 19e eeuw: de tijd van de industriële revolutie. Hier komt de robuuste uitstraling vandaan, waarbij kleuren zoals zwart, bruin en grijs veel voorkomen. De meeste industriële meubels hebben een ruwe en onbewerkte look, die stoer oogt.

Industriële kleuren

Een industrieel interieur is vaak verre van kleurrijk. De kleuren van de materialen voeren de boventoon, denk hierbij aan zwart staal, grijs beton of bruine bakstenen. Toch kan je een industrieel interieur een warmere sfeer geven door gebruik te maken van aardetinten. Zoals cognac of een legergroene kleur. Deze tinten maken het interieur een geheel.

Tip! Probeer ook eens te combineren met verschillende kleurentinten, van bijvoorbeeld grijs. Dit geeft jouw interieur extra sfeer en karakter.

Meer inspiratie voor een industrieel interieur? Bekijk dan eens deze industriële producten..