Style trend: Ode to nature

Door de klimaatveranderingen staan we weer vaker stil bij de natuur en hoewel de impact van de klimaatcrisis negatief is, doet dit bewustzijn ook onze affiniteit met de natuur terug oplaaien. En dat laten we terugzien in de inrichting van onze woningen. Een eerbetoon aan de natuur.

Het gebruik van natuurlijke materialen

Het gebruik van robuuste materialen, zoals massief hout, zien we steeds vaker terug. Dit komt omdat we vaker kiezen voor stevige meubelstukken die lang meegaan. Er zijn verscheidene houtsoorten die daar uiterst voor geschikt zijn. Bijvoorbeeld mangohout.

Mangohout geeft een meubelstuk een warme en elegante uitstraling. Het is een unieke hardhout en dat zorgt voor zeer stevige meubels. Het is daarom een geliefd materiaal om industriële meubels mee te vervaardigen. Een pluspunt is dat Mangohout een duurzame houtsoort is. Het wordt namelijk vervaardigt van mangobomen, die niet langer mango’s meer produceren.
 Een andere duurzame houtsoort wat veel gebruikt wordt in meubels is teakhout. Deze houtsoort geeft een mooie rustieke uitstraling aan een meubel.

Ook zijn er steeds meer natuurlijke materialen, die als vervanging voor hout worden gebruikt. Een van die materialen is bamboe. Bamboe is van nature een sterk materiaal, maar tevens ook licht van gewicht. Bamboe geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan een meubelstuk. Het is ook erg weersbestendig. Je ziet het daarom vaak terug in tuinmeubelen.

Het gebruik van organische vormen

Voor een lange tijd werden verschillende woonstijlen gekenmerkt door strakke lijnen, maar steeds vaker wordt er teruggegrepen naar de vormen, zoals je die ziet in de natuur. Golvende en vloeiende vormen, die zacht ogen. Zo creëer je thuis een oase van rust.

Natuurlijke kleuren

Wanneer je door de natuur loopt, hebben verschillende tinten groen en bruin de overhand. Ditzelfde zie je steeds meer terug in een interieur, soms vergezeld met wat fellere kleuren, zoals je die ziet in bloemen. Hierdoor ontstaat er een gebalanceerd kleurenpallet.