gezelligheid in de tuin

Het is volle zomer, het is warm buiten en het zonnetje schijnt volop. Hoe lekker is het dan om te genieten in je eigen tuin. In de zomer brengen we veel tijd door in onze tuinen en dat betekent dat we de tuin graag gezellig maken. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Zorg voor een comfortabele zithoek

De tuin is een plek waar je zelf kunt relaxen in het zonnetje, maar het is ook een plek waar je jouw bezoek ontvangt. Bijvoorbeeld voor een borrel of zelfs een complete barbecue. Het punt is, je brengt er nogal wat uurtjes door en daarom wil je dus een comfortabele zithoek hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bezoek. 

Een goede loungeset biedt een heerlijke zit plek om in neer te ploffen en even lekker achterover te hangen. Het is een gezellige en comfortabele manier om in je tuin te zitten.

Als je echt houdt van gezellige etentjes in de tuin, dan past een goede tuinset misschien beter bij je. Je hebt dan stoelen en een eettafel, maar dan voor buiten en qua comfort doet het echt niet onder voor een loungeset.

Ga eens voor een tafelbarbecue

Als iemand je vraagt: Wat is gezelliger dan een bbq? Dan moet je daar vast even over nadenken. Er zijn immers niet veel dingen gezelliger dan een bbq met familie of vrienden. Toch kun je de barbecue nog net iets gezelliger maken door gebruik te maken van een tafelbarbecue. Het idee is ongeveer hetzelfde als bij gourmetten. Iedereen kan rondom de barbecue zitten en zijn eigen vlees bakken en toch heb je dan die typische barbecue smaak. Geweldig!

shichirin tafelbarbecue

Maak het laat met de gezelligheid van een vuurtje

Al zolang de mens gebruik maakt van vuur, heeft het iets bijzonders om met zijn allen rond een vuurtje te zitten. Het heeft iets gezelligs en rond een vuurtje komen de beste gesprekken op gang. Overweeg daarom om je eigen vuurkorf in de tuin te zetten, om zo veilig je eigen kampvuur te maken.

Creëer sfeer met een buitenkleed

Binnen zorgt een vloerkleed altijd voor net wat extra sfeer en gezelligheid. Het maakt de kamer af. Waarom zou je dan buiten niet hetzelfde doen? Met een buitenkleed laat je ook je tuin net wat huiselijker aanvoelen. Buitenkleden worden gemaakt van weersbestendig materiaal, bijvoorbeeld propyleen. Ze zijn dus ook lekker onderhoudsarm.