gezelligheid in de tuin

4 tips om jouw tuin gezellig te maken!

Zeker in de zomer, is je tuin eigenlijk je tweede huiskamer. Daarom is het belangrijk om je terras net zo gezellig te maken als je woonkamer. Tijd om de tuin onder handen te nemen! Een tuin gezellig en sfeervol maken kan soms best lastig zijn. Daarom helpen wij jou graag met onze tips en maak je jouw tuin gegarandeerd gezellig.

Tip 1 : maak een zitje rondom een vuurschaal of vuurkorf

Het allerbelangrijkste in de tuin is natuurlijk een knusse zithoek. En wat is er gezelliger dan samen buiten te genieten van een sfeervol en warm vuurtje? Met een loungeset rondom een vuurschaal of vuurkorf kan je dat authentieke camping sfeertje creëren.

Naast een gezellige sfeer zorgt een vuurkorf er ook nog eens voor dat je net wat langer buiten kunt blijven zitten. En hoe leuk is het als je met hetzelfde vuurtje ook nog eens een barbecue kunt creëren? Superleuk voor vrienden en familie en met een hapje en een drankje is het buiten nóg gezelliger! Met de mooie vuurkorven en vuurschalen van Höfats is alles mogelijk.

Tip 2: Licht je tuin op

Nu de dagen wat langer worden en de temperaturen wat oplopen, kunnen we de avonden buiten ook weer verlengen. Het buiten gezellig maken als het donker is, doe je natuurlijk met licht. Voor extra sfeer werken kleine lampen vaak het best. Plaats meerdere tuinlampen om verschillende plekken te belichten of hang een lichtsnoer op aan de schutting of overkapping. Kies voor warm, dimbaar licht voor extra sfeer!

Tip 3: Kleed de tuin aan met een buitenkleed

Een buitenkleed zorgt voor extra aankleding en sfeer in de tuin! Een vloerkleed is een snelle oplossing om jouw tuin gezellig te maken. Al een mooi plekje gekozen voor je lounge- of tuinset? Met een buitenkleed maak je het een compleet geheel. Kies voor een mooi design of een vrolijke kleur en geeft ook ook de grond een upgrade.

Tip 4: Neem de keuken mee de buitenlucht in

Bij gezelligheid hoort eten! Hierdoor kan een stoere buitenkeuken of een heerlijke barbecue niet ontbreken bij je tuin. Outside cooking is een trend die niet over lijkt te waaien. Niet allen barbecueën, maar ook andere vormen van buiten eten vinden steeds vaker plaats in de tuin. Denk hierbij aan een hippe bar in de tuin, een complete buitenkeuken of denk eens aan een koeler voor jouw favoriete drankjes.

Meer inspiratie over een gezellige tuin? Bekijk dan eens onze pinterest collectie en laat je verrassen door de diverse mogelijkheden!