kleine woonkamer

De 4 beste tips om een kleine woonkamer in te richten

De woonkamer is vaak de plek waar je even heerlijk tot rust komt. Het inrichten van deze ruimte is daarom extra belangrijk en vaak een leuke klus. Een kleine woonkamer inrichten kan juist voelen als een enorme uitdaging. Toch is het makkelijker dan je denkt. Wij geven je diverse tips voor de inrichting van een kleine maar fijne woonkamer!

Groots inrichten

Laat je woonkamer optisch groter lijken door gebruik te maken van grote meubels. Grote meubels breken de ruimte en laten de woonkamer groter en rustiger ogen. Door gebruik te maken van grote strakke meubels lijkt de woonkamer direct ruimer en staat dit strak in jouw interieur. Zorg ervoor dat je kamer niet rommelig oogt, want dit geeft juist een verkleinend effect.

Bekijk alle woonkamer meubels

Ga de hoogte in

Wanneer je niet veel ruimte hebt in de breedte en lengte, ga dan de hoogte in. Kies voor een grote lange kast of schroef een paar planken aan de muur. Het je een mooi servies? Laat dit zien door het netjes neer te zetten op de planken. Of decoreer je kast met mooie accessoires, zoals vazen en kandelaars.

Zwevende meubels, zoals een hangend tv-meubel, zorgen voor een ruimtelijker effect. Dit kan natuurlijk niet met al het meubilair, maar een tafel of kastje met smalle pootjes draagt ook zeker bij aan een ruimtelijk gevoel.

Naar alle kasten

Kies voor lichte kleuren

Verf de muren in lichte tinten om de ruimte groter te laten lijken. Natuurlijke tinten als beige en grijs doen het vooral goed. Een licht kleurenpalet maakt de ruimte optisch groter en geef je de ruimte meer sfeer, zonder deze onnodig kleiner te laten lijken.

Zorg er daarnaast voor dat je extra veel licht binnen laat in je woonkamer. Hierdoor oogt de kamer ook deze direct ruimer. Raamdecoraties en gordijnen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Bekijk daarom eens onze nieuwste aanwinst, voor al je klussen in huis & tuin! 

NIEUW - bekijk Tuinhero.nl

Maak gebruik van veelzijdige items

Multifunctioneel is hét codewoord bij een kleine woonkamer. Kies voor meubels die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een tv-meubel met extra opbergruimte of kleine tafeltjes in plaats van één grote salontafel. Deze zet je gemakkelijk opzij als er visite langskomt en is daarnaast ook handig als bijzettafel.

Bekijk tv-meubels                                      Bekijk salontafels

Op zoek naar meer voorbeelden of woonideeën om je kleine woonkamer in te richten? Bekijk onze socials of lees onze andere blogs voor meer inspiratie!