Een kleine tuin efficiënt inrichten. Zo doe je dat!

Een kleine tuin efficiënt inrichten. Zo doe je dat!

Een kleine tuin biedt, ondanks de geringe oppervlakte, vaak veel mogelijkheden. Wij geven jou slimme en praktische oplossingen om jouw tuin leuk én functioneel in te kunnen richten.

Beschik jij over een kleine tuin? Zie dit dan als een kans om jouw creativiteit de vrije loop te laten gaan. Door out of the box te denken zijn er genoeg mogelijkheden om een kleine tuin een eigen karakter te geven.

1. Creëer een ruimtelijk gevoel met kleine alternatieven

Wil je graag een loungebank, maar ben je bang dat het niet past in jouw kleine tuin? Ga dan voor een kleinere optie, zoals bijvoorbeeld een tweezits tuinbank. Door elegante tuinmeubelen toe te voegen, oogt alles een stuk ruimtelijker. Daarnaast neemt een ronde tafel vaak minder ruimte in beslag dan een vierkante tafel, waardoor jij meer ruimte hebt voor mooie tuinstoelen. 

2. Kies voor multifunctionele producten

Groot denken voor een kleine tuin inrichting. Er bestaan genoeg slimme tuinmeubels die perfect zijn voor een wat kleinere tuin. Denk hierbij aan inklapbare tuinmeubelen, zoals een handig inklapbaar bistrosetje. Zo verplaats je gemakkelijk om de laatste zonnestralen nog mee te kunnen pakken.

3. Verticaal inrichten

Bij verticaal tuinieren wordt er in de hoogte gewerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hangende items. Hierdoor bespaar je ruimte en creëer je een speels effect en benut je dus alle ruimte in jouw tuin. Bekijk bijvoorbeeld eens deze leuke bloempothouder, hiermee creëer je hoogte en diepte in jouw tuin!

4. Laat je tuin groter lijken

Vlonders maken je tuin langer of breder, afhankelijk van hoe je deze legt. Door langwerpige terrastegels horizontaal neer te leggen, lijkt jouw tuin direct breder. Door het optische bedrog lijkt jouw tuin in een oogwenk groter! Wissel af met enkele grote statement pieces of plantenbakken met prachtige planten of bloemen. Je tuin zal er rustiger en ruimer door lijken.

5. Hou het simpel

Kies geen ingewikkelde vormen en zet niet te veel kleine bloempotten en dingetjes neer in een kleine achtertuin. Dit oogt namelijk snel rommelig en zorgt ervoor dat het onderhoud onnodig veel tijd en moeite kost. Kies voor dezelfde kleuren in jou tuin en beperk ook de soorten bestrating. Rustige kleuren zorgen er namelijk ook voor dat een tuin groter doet lijken.

De lente is begonnen en wij zijn helemaal klaar om te ontspannen in onze tuin. Klein of groot, met een goede inrichting zijn er nog tal van mogelijkheden om jouw tuin in te richten. Op zoek naar meer inspiratie voor jouw kleine tuin? Bekijk dan al onze tuinartikelen op onze website.