eettafel decoraties

Tips voor decoratie op de eettafel

Een van de meubelstukken die het meest opvalt in je interieur is vaak de tafel. Het is ook hét meubelstuk waar wij niet zonder kunnen.

De styling van de eettafel kan lastig zijn. Het is een vaak vergeten, maar leuk interieurklusje. Omdat je de tafel (bijna) iedere avond gebruikt, betekent dit niet dat de rest van de dag de eettafel leeg hoeft te zijn. Wij geven jou handige tips en inspiratie voor de decoratie van jouw eettafel.

Style je eettafel met decoratieve vazen

Plaats een mooie vaas in het midden van de tafel. Ideaal als je van bloemen en planten houdt. Het maakt je eettafel direct minder saai en maakt jouw tafel elegant. Neem bijvoorbeeld een grote vaas en vul die met losse takken en speel met de hoogte van de takken voor een speels effect.

Natuurlijk kan je ook een set vazen neer zetten. Dit gaat het met hetzelfde gemak als één vaas, maar is visueel net iets spannender. Ook hierbij kan je variëren in formaten en hoogtes om het wat interessanter te maken en jouw tafel prachtig te decoreren. Daarnaast is het ook een excuus om weer een keertje naar de bloemen- of plantenwinkel te gaan (:

Style je eettafel met een dienblad of een plateau

Je eettafel stylen met een plateau of dienblad is gemakkelijk, omdat je de decoratie in één keer kan verplaatsen, wanneer bijvoorbeeld de tafel gedekt wordt voor het eten. Kies voor kaarsen, kleine vaasjes met bloemen of iets anders moois erin.  

Je kan ook je favoriete theepot en wat kopjes bij elkaar zetten om je lege eettafel te stylen. Zo staat er altijd wat op tafel en krijgt je huis een fijne sfeer en uitstraling van een huis waarin ‘geleefd’ wordt.

Style je eettafel met diverse woonaccessoires

Op een gegeven moment kan je uitgekeken raken op die bloemen of dat dienblad met kaarsen dat al maanden op de eettafel staat. Maar wat moet je dan doen? Combineer diverse woonaccessoires die met elkaar matchen. Zoals bijvoorbeeld allerlei spulletjes in dezelfde kleuren. Verschillende materialen passen dan toch bij elkaar omdat je het in één kleur houdt. En probeer eens wat te stapelen en kijk wat dit doet.

Daarnaast is het ook leuk om magazines en tijdschriften te verzamelen in een leuk mandje. Zeker tijdschriften met lekkere gerechten, staan leuk op de tafel. Zo kan jij ook direct uitzoeken wat je ’s avonds wilt eten of wat je in het weekend wilt gaan bakken. Zet er je favoriete theepot bij, kaarsje of een vaas met bloemen en zorg voor een speels en elegant effect door de verschillende hoogtes.

De eettafel is de perfecte plek voor jouw favoriete woondecoraties. Daarnaast kan je hier makkelijk mee afwisselen, waardoor je gemakkelijk een ander aanzicht op de eettafel creëert. Hou het simpel, zodat je niet iedere keer als er gegeten wordt en jij je mooiste servies uit de kast wil halen, alles moet verhuizen. Unieke en stijlvolle eettafel decoratie vind je bij Svenlars.