De woontrends van dit seizoen

De woontrends van dit seizoe

Het voorjaar van 2021 is officieel begonnen en staat in het teken van optimisme en rust. Is jouw interieur al klaar voor het nieuwe seizoen? Bij Svenlars vind je de laatste woontrend om jouw interieur helemaal voorjaarsproof te maken.

1. Woontrend - Scandinavisch
Dit seizoen wordt er massaal gekozen voor de Scandinavische interieurstijl. Het is al een tijdje één van de populairste interieurstijlen en geeft een balans tussen functionaliteit, eenvoud en schoonheid. Strakke lijnen worden vaak verwerkt in een ingetogen elegantie en warme functionaliteit, wat een huiselijk sfeer creëert.

De Scandinavische interieurstijl is een verademing. Door de combinatie van de strakke lijnen en natuurlijke kleuren zorg de stijl voor licht, vrijheid en een ruimtelijk gevoel. Zachte tinten als gebroken wit, grijs en beige zorgen hiervoor en brengen rust in jouw interieur.

2. Woontrend – Lichte houtsoorten
Lichte houtsoorten zijn ook vaak te zien in de Scandinavische interieurs. In 2021 worden de lichte houtsoorten ook vaak toegevoegd in andere woonstijlen. De lichte houtsoorten zie je vooral terug in meubels en vloeren, met licht eikenhout, bamboe of met acaciahout ben jij helemaal on-trend!

Wissel bijvoorbeeld af in houtsoorten en kleurtonen, weliswaar die bij elkaar passen, maar dat jouw interieur zeker niet saai zal worden. Lichte houtsoorten combineren extra mooi met natuurlijke tinten zoals groen, blauw, bruin en nuances in grijs en wit. Voor een extra stoere look kan je een lichte houtsoort combineren met zwarte accenten.

3. Woontrend – Statement Pieces
Statement pieces zijn dit voorjaar helemaal in: een opvallend pronkstuk die de aandacht trekt in de kamer. Door een statement piece toe te voegen, zorg je voor balans in huis. Dit is namelijk het punt in het interieur waar de aandacht naar toe wordt getrokken.

Hierbij kan gedacht worden aan een mooi beeld, een kleurige bank of een grote planten pot. Bij voorkeur kan je kiezen voor contrasterende kleuren zodat het pronkstuk niet wegvalt tegen de rest van jouw interieur.

4. Woontrend – Japandi
Japandi is een moderne combinatie tussen Japan en Scandinavië. Met de focus op eenvoud, natuurlijke elementen en comfort smelten deze twee samen tot één: Japandi. Het is een vrij nieuwe woonstijl die, net als de Scandinavische stijl, minimalistisch, stijlvol en erg clean is.

De Japandi woonstijl kiest in vergelijking met het Scandinavische woonstijl eerder voor contrastkleuren, zoals zwart en donkergrijs. Er wordt gekozen om meer contrast te brengen in het interieur en er wordt gebruikgemaakt van diverse texturen. Het draait bij deze stijl om vakmanschap met een simplistische, rustige en subtiele uitstraling.

5. Woontrend –Botanisch en duurzaam design
Duurzame producten worden steeds belangrijker. Ook wij als Svenlars zijn hier continu mee bezig. Bij een botanisch en duurzaam design kan je denken aan natuurlijke materialen, recyclage en duurzaamheid. Hiermee creëer je sfeer in je woning, maar draag je ook nog eens bij aan het milieu.

Verbind binnen en buiten en haal de natuur in huis. Het gebruik van planten en bloemen in het interieur brengt naast gezelligheid, ook nog eens extra voordelen met zich mee. Je creëert hiermee namelijk een levendige en gezonde leefomgeving. Ook meubels van rotan en bamboe zijn onmisbaar in deze trend. Combineer met pasteltinten en jouw woonkamer krijgt een speelse twist en een heerlijk voorjaarsgevoel.

Shop alles voor jouw interieur op onze website.