aardetinten in huis

Styling voor het najaar: Aardetinten

Aardetinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur en een warm en natuurlijke kleur zijn. Denk hierbij aan bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Maar ook zacht groen en geel hoor bij deze aardetinten. Het zijn meestal zachte kleuren die goed te combineren zijn. Zo passen deze tinten perfect bij elkaar, maar ook zeker bij andere tinten.

Aardetinten in jouw interieur

Het gebruik van natuurlijke tinten in het interieur geeft een warme en gezellige sfeer in huis. Ook zijn deze tinten goed te combineren in verschillende woonstijlen. Dit komt omdat aardetinten veelal de basickleuren zijn, maar ook vanwege het brede kleurenpalet.

Aardetinten kan je dus op verschillende manieren toepassen in je interieur! Door bijvoorbeeld een muur in een aardetint te verven of haal deze mooie kleuren in huis door een meubel te kiezen met een aardetint. Zo zie je in onze nieuwe herfst/wintercollectie veel banken en fauteuils met natuurlijke tinten.

Mocht je voor een kleur hebben gekozen op de muur of in een meubel dan is het belangrijk om deze accentkleur terug te laten komen in de rest van het interieur. Dit hoeft niet per se dezelfde kleur te zijn. Het geeft namelijk een speels effect om juist te kiezen voor één of twee tinten donkerder of lichter.

Combineren met verschillende materialen

Aardetinten zijn gemakkelijk te combineren met diverse materialen. Zo staan aardetinten erg mooi bij hout. Zeker als je hout wilt laten terugkomen in meubels, zoals een houten eettafel of een mooie kast worden aardetinten aangeraden!

Ook kan je aardetinten combineren met andere kleuren. Zo kan je een mooie aardse kleur goed combineren met pastelkleuren voor een luxueus gevoel. Combineer met terracotta of verschillende roze tinten voor een echt Marrakesh uitstraling. De combinaties zijn eindeloos en dat maakt het zo leuk om aardetinten in huis te halen.

De trend van dit jaar

Aardetinten hebben de laatste jaren een opmars gemaakt als trendkleur. Ze creëren namelijk rust in huis. Combineer de populaire naturel tinten met aaibare stoffen en organische vormen. De combinatie met rijke natuurlijke materialen zorgt net voor dat beetje extra. Deze woontrend maakt van jouw huis de fijnste plek waar jij heerlijk tot rust kan komen. Of je nu enkele naturel tinten toevoegd of je hele interieur omgooit. Geniet van deze zachte en lichte woontrend.