spiegel

Zo stijl je een spiegel in de woonkamer!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Een spiegel is niet enkel functioneel, maar ook nog eens een echte blikvanger in je interieur. Zo is een spiegel in de woonkamer altijd een goed idee. Een spiegel geeft sfeer, laat de woonkamer groter lijken en zorgt voor meer licht in je interieur.

Voordelen van een spiegel in de woonkamer

Door een spiegel of spiegels aan je interieur toe te voegen geef je je woonkamer extra licht en diepte. In een kleine woonkamer kan een grote spiegel de ruimte groter laten lijken. Door de weerspiegeling oogt de kamer meteen een stuk ruimtelijker en lichter. Super handig voor wat donkere hoekjes in de kamer!

Een spiegel is het ideale stylingitem om een leeg en kaal hoekje er gezellig uit te laten zien. Het is dan niet zo gek dat spiegels vaak gebruik worden voor decoratie.

Toch is een spiegel op zich niet altijd genoeg om ervoor te zorgen dat het écht binnen jouw interieur past, hierom dien je deze goed te stijlen en wij laten zien hoe je dat doet.

De beste stylingideeën voor spiegels

Een spiegel staat leuk als muurdecoratie boven de bank. Kies bijvoorbeeld voor een grote ronde spiegel of ga voor een collage spiegels. Deze kan je ook speels combineren met andere schilderijen en fotolijstjes.

Lastig om decoratie op de eettafel te kiezen? Een grote rechthoekige spiegel staat superleuk op de tafel tegen de muur. Deze spiegel hang je dan niet op, maar zet je op de tafel. Combineer met een leuk plantje, kandelaar of bosje bloemen en het oogt direct gezellig.

Heb jij een lege saaie hoek in de woonkamer? In plaats van kleine decoraties te plaatsen, kan je ook kiezen voor een mooie grote spiegel als focuspunt. Kies bijvoorbeeld voor een staande spiegel of langwerpige spiegel aan de muur. Zo laat je je huis ook nog eens optisch groter lijken.

Hang de spiegel verticaal om de ruimte hoger te doen lijken of kies voor een horizontale spiegel om een lange, smalle ruimte een ruimtelijk gevoel te geven.

Ook een kleine spiegel kan heel decoratief zijn, zeker een spiegel met een speciale vorm. Zoals bijvoorbeeld een asymmetrische spiegel, deze spiegels zijn ook prachtig om te combineren, vanwege de vele ophangmogelijkheden.

Spiegels zorgen voor meer licht, omdat ze licht opvangen en weerkaatsen. Hang dus gerust meerdere spiegels in je interieur. Ideaal als decoratie en zo kan je jezelf ook nog altijd even checken voordat je de deur uit loopt!