landelijk en industrieel

Landelijk industrieel interieur: een stoere én warme look 

Het combineren van industrieel met landelijk werkt goed vanwege de robuuste materialen die in beide stijlen terugkomen. Dit ondanks dat de uitstraling van beiden stijlen totaal anders is. Industrieel is stoer en soms wat kil, terwijl landelijk juist heel warm en sfeervol is. Twee compleet uitersten die elkaar perfect aanvullen. Je combineert het stoere industrieel met het warme landelijk en dat kan een verrassend mooi totaalplaatje opleveren.

Een landelijk design

Een landelijk interieur heeft een natuurlijke uitstraling en wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen zoals hout en steen. Er wordt vooral gebruik gemaakt van rustige kleuren, zoals groen, grijs en gebroken wit. Verder hoeft het niet strak te zijn en wordt er gebruik gemaakt van ruwe materialen en veel gezellige woonaccessoires.

Een industrieel design

Een industrieel design heeft een stoere en robuuste uitstraling en wordt gekenmerkt door wat koude materialen, zoals staal. Verder wordt dit gecombineerd met meerdere natuurlijke houten materialen. Bij een industrieel interieur komt de kleur zwart veel voor, omdat dit een stoere harde look geeft. Wel kan het gecombineerd worden met verschillende kleuren, maar er zullen nooit te felle kleuren gebruikt worden.

Mix & Match: een landelijk industrieel interieur

Benieuwd hoe je deze twee leuke stijlen nou kan mix & matchen? Wij helpen jou naar een stoere warme look. Beschik jij al meer over een landelijke stijl maar wil je het industriële hier aan toevoegen? Maak dan gebruik van wat meer onbewerkte materialen zoals oud hout, metaal, beton en leer, waardoor het landelijke interieur een stoerder randje krijgt. Ook met een wat donkerdere kleur op de muur creëer je een net wat stoerdere basis. Kleuren hiervoor zijn bijvoorbeeld zwart, bruin- en grijstinten. Deze kan je ook makkelijk combineren met een diepe accentkleur met een natuurlijke kleur met een levendige uitstraling, zoals olijfgroen. Voeg een mooie industriële lamp toe voor nog meer sfeer.

Heb je in de basis een industrieel interieur, dan kun je wat warme elementen toevoegen zoals een wollen of linnen plaid, kussens of een leuk schapenvachtje. Stijl helemaal af met een paar kaarsen, waarmee je direct extra gezelligheid creëert.

Ondanks de verschillen in stijlen en sfeer kan de stoere industriële look perfect gecombineerd worden met het landelijke warme interieur. Door de Mix & Match krijg je een prachtig mooie totaalplaatje die zorgen voor een sfeervol stoer geheel.